Home / Succesverhalen

Referenties waar we trots op zijn

Onze kracht is het verbinden van hands-on (interim) werkzaamheden met een ontwikkelopgave op zowel organisatie- als individueel niveau. We weten als geen ander dat de beste manier om draagvlak voor een ontwikkeling te krijgen, het geven van het juiste voorbeeld is. Vaak doen we dat door ook zelf mee te draaien in de organisatie. Daarnaast geven we coaching, trainen we op alle niveau’s (zowel on the job als in sessies) op het vlak van Risicogestuurd Denken en Handelen en adviseren we in de stappen om een verbeterslag te maken.

Klanten aan het woord

Cratos heeft ervoor gezorgd dat wij voor het project PVT Weert in staat waren om de projectrisico's inzichtelijk te hebben en te elimineren.

RHDHV / Verebus Engineering ( Jakob Scholten - Operationeel manager RHDHV / Verebus Enginering )

"Cratos heeft voor belangrijk deel bijgedragen aan het neerzetten van het project risicomanagement in de Offshore Wind. Daarbij heb je met veel passie mensen geënthousiasmeerd voor, en meegekregen met, het risicomanagement en dat is een prestatie op zichzelf."

Nico Cats ( Van Oord - Coördinator Offshore & Offshore Wind, Department Planning, Risk & Process management )

“Zeer gedegen partner met kennis van zaken die met een goede analyse snel tot de kern kan komen.”

Marten van der Plaat ( Projectmanager Ingenieursbureau Amsterdam )

“Cratos denk kritisch mee, past zich aan aan de wensen van klant, zonder de eigen mening en aanpak overboord te zetten.”

Irwin van Hunen ( Projectcontroller Gemeente ‘s Hertogenbosch )

“Cratos komt met verfrissende en effectieve ideeën voor hoe een sessie op een alternatieve manier te houden.”

Marco Dreschler ( Manager Projectbeheersing PPO, Rijkswaterstaat )

“Gedegen, vakbekwaam, adviserend vermogen is sterk belegd en erg resultaatsgericht. Klantcontact is warm en gedreven om meerwaarde aan de klant te leveren.”

Bas Vroon ( Projectmanager Metro en Tram, Amsterdam )

“Cratos is een prettig en proactief bureau, meedenken op nieuwe ontwikkelingen en klantgericht.”

Edwin Huijsman ( Manager Programma beheersing, Programma Aan de Slag met Omgevingswet, Ministerie BZK )

“Cratos heeft ons geholpen tot beter projectmatig werken en risicogestuurd werken te komen. Het heeft ons geholpen een fase van een langlopend ontwikkeltraject succesvol af te ronden.”

Irwin van Hunen ( Gemeente ‘s Hertogenbosch )

“Het heeft een hoge waarde van ontzorgingen grip/controle op het project.”

Bas Vroon ( Projectmanager Metro en Tram, Amsterdam )

"De kracht van Cratos in het CHARM programma lag niet alleen in de resultaatgerichte verzorging van een gezonde projecthygiene , maar ook in het overtuigen van het projectteam om die hygiene op peil te houden. Met de verschillende achtergronden in dit complexe en internationaal georiënteerde programma was dat geen geringe opgave."

Anton Sijtsema ( Programmamanager CHARM ATMS bij RWS CIV )

"In een roerige tijd is mede door de inbreng van Cratos in een korte periode een basis gelegd voor het kwaliteitsbewustzijn in het team. De inbreng kenmerkt zich door op een positieve manier resultaatgericht te zijn."

Martijn van Nugteren ( Manager Projectbeheersing RWS A-wegen Midden-Nederland )

"Simon heeft bij het Havenbedrijf laten zien dat hij projectbeheersing op hoog niveau beheerst. Daarnaast is het ook nog eens een fijne collega met humor."

Edwin Hupkes ( Senior Projectdeveloper bij Havenbedrijf Rotterdam N.V. )

"Bij de Coentunnel Company heb ik met Cratos samengewerkt voor het beschrijven en implementeren van alle processen voor het kwaliteitsmanagement systeem. Cratos was hierin zeer resultaatgericht en nauwkeurig en in staat om complexe situaties snel onder controle te krijgen."

Roland Vissers ( Transitiemanager Coentunnel Company B.V. a.i. De Libero B.V. )

"Het traject heeft opgeleverd dat vanaf contract close iedereen committed was. Wat het heeft opgeleverd: eigenaarschap, duidelijkheid, erkenning en een hecht team. Anders gezegd: er is verbinding gecreëerd tussen beide organisaties."

Bouwmanager groot project in het midden van het land

"Ik kan zowel uit de grond van mijn hart zeggen als op basis van mijn ervaring met werken in projecten, dat ik zou wensen dat ik jaren eerder met dit fenomeen kennis had gemaakt."

Contractmanager van een contractmanagementbureau

"De ontwikkeling van het bewustzijn van je eigen houding en gedrag, maar ook of deze positief of negatief bijdraagt aan de onderlinge samenwerking en teamvorming, levert ons betere en leukere projecten op."

Managementteamlid elektrotechnische aannemer

Maarten van Gent heeft als PMO lead, naast kennis en management ervaring veel nieuwe ideeën ingebracht en de samenwerking binnen het PMO team naar een hoger niveau gebracht. Daarbij is hij gedisciplineerd en heeft hij de maandelijkse rapportages altijd in samenwerking met het team op tijd geleverd. Dat is een compliment waard!

Michiel van Goor ( Programma manager Vertrek & Lounge 1 )

"Dit kan enorm helpen wanneer een project snel van start moet gaan. Het traject lijkt een enorme (tijds-)investering, maar is niets vergeleken met een gebruikelijke start van een project. Daarin besteedt men minder tijd in het begin, maar dat leidt normaliter tot veel tijd- en afstemmingsverlies gedurende het project."

Hoofduitvoerder van een civieltechnisch project

"Het is een zeer waardevol instrument om een project voor alle partijen tot een succes te maken. Samenwerken is namelijk geen afvinklijstje van uitgevoerde taken. Het vraagt om voorspelbaar gedrag van de betrokken personen in het proces."

Directeur aannemer

"Het ontwikkeltraject heeft het ‘Wij-gevoel’ bij de projectbetrokkenen gecreëerd, wat de basis heeft gevormd voor de onderlinge samenwerking tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer."

Business Unit manager ingenieursbureau

"Het traject heeft gezorgd voor wederzijds vertrouwen tussen gemeente en opdrachtnemer."

Projectmanager Gemeente Rotterdam

"Het is een leerzaam traject geweest waar een diversiteit aan partijen tot elkaar zijn gekomen."

Projectmanager Rijkswaterstaat

"Iedereen heeft het over houding en gedrag, maar jullie gaan echt een stap verder."

Gemeente Den Bosch

"Als Manager Procesbeheersing heeft Francis een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan het integreren, standaardiseren en optimaliseren van 3 individuele onderhoudsorganisaties bij 2 verschillende klanten. Dit deed zij vanuit een mensgerichte en samenwerkingsinsteek. Ik heb Francis ervaren als een betrouwbare teamspeler."

Jaap van den Elshout ( Projectmanager BAM Infra Asset Management )

Meer weten over hoe wij werken?

Bekijk onderstaande succesverhalen en lees voor uzelf waarom Cratos Consulting de juiste partij is voor uw organisatie is.

Van Oord Offshore & Offshore Wind wilde het kwaliteitsniveau van de projectbeheersing verhogen en het risicomanagement meer integraal onderdeel te laten zijn van haar bedrijfsvoering. Aan ons werd gevraagd om het kennisniveau van risicomanagement te verhogen, risicomanagers te coachen en op te leiden en het risicomanagement op een aantal grote tenders en projecten uit te voeren. 
Schiphol wil uitbreiden en vernieuwen en dat moet snel. Daarom is een grootschalige verbouwing van de vertrekhal en lounge van terminal 1 nodig. Het doel van het project is om de capaciteit en de kwaliteit van de luchthaven te vergroten om zodoende de toenemende passagiersaantallen te kunnen verwerken.

Bekijk hier al onze succesverhalen

Meer weten met welke diensten wij deze successen behalen?

‘Grip creëren op de toekomst’ gaat over de blik vooruit, net zoals het vakgebied van risicomanagement.

Bij het contracteren en inkopen van producten of diensten gaat het niet over "waar geven wij geld aan uit", maar "hoe creëren wij waarde".

Ambities waarmaken met projecten vergt ontwikkeling van aspecten op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Nieuwe technologieën en gewijzigde economische zekerheden zorgen voor een heel andere kijk op innoveren.

Een integrale aanpak van projectbeheersing is de manier om de doelen van een project te behalen.

Hoe beter u in staat bent om data op een goede manier te gebruiken, des te groter zijn de voordelen.