Diensten

Projectmanagement

Projectmanagement
Projectmanagement

Gezamenlijk waarde creëren

Veel van de grote maatschappelijke opgaves van onze tijd, zoals het versnellen van de energietransitie of de stappen naar CO2-neutraal worden georganiseerd in projecten of programma’s. In de afgelopen jaren is de positie van projecten binnen organisaties steeds belangrijker geworden, en ook methodes als bijvoorbeeld Agile hebben veel veranderingen teweeggebracht in hoe we projecten aanvliegen. Projecten binnen transities vragen hun eigen, unieke manier van werken. Het gewenste resultaat staat immers niet vast, maar wijzigt op basis van technologische ontwikkelingen, inzichten vanuit bijvoorbeeld de wetenschap en wet- en regelgeving.

Dat vraagt een aanpak gericht op wendbaarheid en verbinding.
Veel organisaties leggen bij het uitvoeren van projecten de nadruk op ‘control’. Oftewel meetbare resultaten, zoals scope, geld en tijd, zonder een duidelijk antwoord te geven op de vraag of de projecten, programma’s en portfolio’s, de organisatie echt helpen om zijn uiteindelijke strategische ‘stip aan de horizon’ te bereiken. Wij leggen de nadruk op de ontwikkeling van ‘zachte’ vaardigheden als samenwerken, wendbaarheid, het creëren van vertrouwen binnen het projectteam en het denken in belangen van stakeholders.

Het resultaat:

Projectmanager als regisseur​

In onze aanpak is de projectmanager een regisseur die het gehele krachtenveld rond een project regisseert: omgeving, organisatie, mensen, resultaat en belangen. De projectmanager zorgt voor de inzet van de juiste deskundigheid op het juiste moment. Ook zorgt hij dat alle projectbetrokkenen een gezamenlijke taal spreken. Daarnaast geeft de projectmanager aandacht aan stakeholdermanagement, risicomanagement, bewuste besluitvorming, en samenwerking. Door onze benadering: ‘De Projectmanager als Regisseur’, beschikken wij over een krachtige aanpak om je projectmanagers te laten beschikken over de juiste set van competenties en gedrag om ‘verbinding’ en ‘sociale interactie’ de juiste plek en aandacht te geven binnen de harde contouren van projectmanagement. Wij helpen je bouwen aan Integraal projectmanagement: de basis van het (project-)succes.

Neem contact op met één van onze consultants

Meer weten over onze aanpak, en wat het effect daarvan kan zijn op jouw projecten? We komen graag langs om eens te sparren. Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen met een van onze consultants.

Scroll naar boven