Over ons

Ons Verhaal

Ontstaan en missie!

Verhaal
Over ons

Cratos Consulting

We bevinden ons aan het begin van een nieuwe fase, een periode waarin we zien dat de wereld snel verandert. Deze veranderingen brengen zowel uitdagingen als kansen met zich mee. Maar hoe ga je daar nou mee om als organisatie? Vanuit Cratos Consulting bieden wij een antwoord op die vraag, vanuit onze ambitie om projecten binnen transities echt werkend te krijgen. Met enthousiasme en een flinke dosis lef, zetten we ons in om een bijdrage te leveren aan de wereld van morgen. Een wereld waarin we in een betere balans met onze leefomgeving verkeren. We geloven in de kracht van samenwerking, en dat verandering plaatsvindt vanuit de mens. Daarom werken wij vanuit de balans tussen mens, proces en resultaat aan de grote opgaves van deze tijd, op het vlak van waterveiligheid, het toekomstbestendig maken van ons vastgoed, het versnellen van de energietransitie en het werken aan optimale bereikbaarheid.

Onze geschiedenis

In 2009 zagen we dat de behoefte aan projectmatig werken en beheersen door alle veranderingen in het projectenlandschap sterk groeide. Bedrijven zochten naar manieren om succesvol met veranderingen om te gaan. Om de kansen die de veranderingen brengen te benutten en de risico’s ervan te beheersen. Om heldere doelen te kunnen stellen en deze doelen vervolgens ook met succes na te streven. Heel veel verder dan het in gebruik nemen van checklists en het invoeren van allerlei controles kwam het bij projectmanagement en projectbeheersing echter veelal niet. En dat terwijl het boven alles toch vooral mensenwerk is.

Wij besloten het daarom helemaal anders te gaan doen en richtten Cratos Consulting op, vanuit de gedachten dat projecten pas echt kunnen slagen als er aandacht is voor de ‘harde’ kant én de ‘zachte’ kant. Projectmatig werken wordt pas effectief met een goed ontwikkeld (risico-)bewustzijn bij alle betrokken mensen. Met de juiste houding en het juiste gedrag ten aanzien van beheersing en doelstellingen. Dan verbetert de communicatie, heeft iedereen de focus op het eindresultaat en worden fouten of inefficiënte keuzes voorkomen.

Wij startten met de insteek om ‘het andere bureau’ te zijn. En ook nu, 15 jaar later, zijn we dat nog steeds. We staan voor verfrissende workshops en trainingen die energie geven, in plaats van lange rapporten en saaie vergaderingen. Wij visualiseren gezamenlijk de doelen en plaatsen mensen centraal. We streven naar blijvende verandering, waarbij bewustzijn, samenwerking en communicatie centraal staan.

Onze belofte

Wij beloven betrouwbare, voorspelbare en efficiënte projecten om grip te bieden op de voortgang en resultaten van uw transitieopgave. Wat dat inhoudt? Rust in de organisatie, de processen en de informatie, zodat er van daar uit ruimte ontstaat in de hoofden en harten van mensen, om verandering te omarmen en te werken aan vernieuwing.

Ons doel

Wij werken eraan om alle organisaties binnen het fysieke domein, waar wij ons vanaf dag 1 in hebben begeven, te begeleiden bij elke stap van hun aandeel binnen de grote transitieopgaves. Zo worden hun projectdoelen bereikt in een inspirerende en motiverende omgeving, waarin alle betrokkenen zich klaar voelen om verandering te omarmen.

Samen streven we naar een duurzame, veerkrachtige, inspirerende en succesvolle toekomst, dát is waar we al 15 jaar voor staan!

Kernwaarden

Onze kernwaarden

Doen

Doen

We halen maximaal resultaat door enthousiasme, energie en discipline.
solliciteer

Plezier

Plezier

We werken met plezier! Plezier creëert, motiveert en zorgt dat wij samen met jou excelleren.
solliciteer

Eenvoud

Eenvoud

We bieden je pragmatische direct toepasbare oplossingen die voor iedereen te begrijpen zijn.
solliciteer

Puur

Puur

We zijn oprecht en authentiek, werkelijk nieuwsgierig naar wie jij bent.
solliciteer
Scroll naar boven