TEAM

Bo Rijpkema

Consultant

Bo
Over

Bo Rijpkema

Door de juiste (stuur)informatie te verzamelen, kunnen kansen en bedreigingen blootgelegd worden. Echter, gaat integrale beheersing over het totale plaatje en hierin moeten doelstellingen, financiën en ook planning meegenomen worden. Alle factoren zijn verbonden met elkaar. De kunst is om dit inzichtelijk te maken.

Voor een optimaal resultaat hierin, staat verbinding tussen de mensen in een project centraal. Door kwalitatief goede informatie te vergaren en om te zetten in efficiënte doelen, ontwikkelt optimalisatie zich door in een organisatie tot gezamenlijke waardevolle resultaten.

Binnen duurzaam vastgoed is teamwork het vermogen om samen te werken aan een gemeenschappelijke visie. Hierbij is het doel om de balans te creëren tussen ecologische, sociale en economische duurzaamheid.

Mijn passie voor Duurzaam Vastgoed

Ik ben opgegroeid in een familiebedrijf dat moderne en multifunctionele panden voor de industrie en dienstverlening realiseert en beheert in Friesland. De start ligt in 1852 met transport over het water, tegen de wind in met een skûtsje. Met de komst van Philips in Drachten is de onderneming gegroeid tot een groot internationaal transportbedrijf waarbij in de jaren 60 de eerste panden aangekocht werden om klanten de mogelijkheid te bieden tot opslag van goederen. In de jaren 90 is het zwaartepunt verlegd naar onroerend goed en is het transportbedrijf verkocht. Inmiddels legt de vierde generatie van het familiebedrijf zich toe op moderne huisvesting.  

Je kan dus wel zeggen dat het thema Duurzaam Vastgoed er met de paplepel bij mij ingegoten is. In mijn jeugd heeft klantbediening, optimalisering en verduurzaming een grote rol gespeeld. Hierdoor ben ik uiteindelijk ook de MSc Facility and Real Estate Management gaan studeren aan de University of Greenwich in Londen.  

De passie die is voortgevloeid uit mijn familie, heb ik met veel bevlogenheid overgenomen. Het was voor mij dan ook een logische keuze, om mijn inspiratie en ideeën met zo veel mogelijk partijen te gaan delen. Door mijn rol als consultant en themaleider heb ik veel zicht op wat er speelt in de buitenwereld, en heb ik directe invloed op hoe we dat binnen Cratos Consulting kunnen toepassen in onze dienstverlening. Zodat niet alleen ik, maar ook mijn collega’s meer waarde kunnen leveren op de plekken waar het er echt toe doet. 

Er spelen momenteel veel complexe vraagstukken die mij intrigeren. De transitie in duurzaamheid en het toekomstbestendig maken van het vastgoed om ons heen, is van essentieel belang. Er zijn talloze duurzaamheidsambities, maar waar leg je de focus op? Voor welk scenario kies je en hoe speel je daar op de juiste manier op in? Door middel van Projectmatig Werken en de toepassing van Risicogestuurd Denken & Handelen wordt het project inzichtelijk gemaakt. Hierdoor kunnen afgewogen keuzes gemaakt worden en kan er gericht worden op continue verbetering in plaats van het besteden van energie en focus aan het ‘blussen van brandjes’. 

Als Themaleider bij Cratos Consulting streef ik ernaar om samen te werken aan een duurzame leefomgeving. Mijn ambitie is om, door middel van kennis en tools, richting te geven aan de transities van vandaag en morgen, met als doel ons nationale vastgoed toekomstbestendig te maken. Ik ben enthousiast om in gesprek te gaan met iedereen die dit onderwerp hoog op de agenda heeft staan, met als doel elkaar te inspireren en gezamenlijk te werken aan verbeterde oplossingen.

Neem direct contact op met Bo

Scroll naar boven