Home / Training / Projectplanning

Projectplanning

Inzicht in reële mijlpalen

Projectmatig werken is niet meer weg te denken binnen alle soorten organisaties. Helaas lopen veel projecten anders dan gepland. Met MS Project houd je grip op je projectplanning en zorg je ervoor dat de planning loopt zoals jij wilt. Want een goede planning levert je project veel op.

Je krijgt inzicht in een realistisch (haalbare) einddatum, die je met een gerust hart kunt communiceren naar je stakeholders. Ook kun je door regelmatig een analyse te doen, zien of je genoeg voortgang maakt. Daarnaast wil je als projectmanager of manager projectbeheersing voorkomen dat je planning blijft schuiven. Ook wil je geen onrealistische deadlines afgeven.  Een (risicogestuurde) planning helpt je om grip te krijgen. De impact van de risico’s op je planning wordt helder, waardoor je gerichte sturing kunt inzetten en meer in control komt.  Een planning geeft inzicht in reële projectmijlpalen richting de projectdoelstelling.

Getraind door experts

In deze training leer je werken met MS Project. Je kunt zo na afloop een projectplanning opstellen, uitwerken en onderhouden in MS Project. Wil je hier ook een stap in maken? En af van het rondsturen van Excel-lijstjes? Zou je willen jezelf en je collega’s alles uit het softwarepakket Microsoft(R) Project kunnen halen? Dan is de cursus “Projectplanning + Plannen in Microsoft(R) Project” mogelijk iets voor jou!

Expert spreekuur - Besluitvorming en risicogestuurde planning - Cratos Consulting

In het kort

Duur: 2 dagen

Fases

Locatie: Incompany of op 1 van onze werklocaties in Groningen, Den Haag of Bilthoven

Doelgroep: planners, projectmedewerkers, -coördinatoren of -leiders die met MS Project werken

Beschrijving

De training bestaat uit twee modules met een duur van elk drie tot vier uur, afhankelijk van de groepsgrootte. De modules kunnen los van elkaar of verspreid over meerdere dagen afgenomen worden.

Module 1 - De basis

In de eerste module leer je het nut en noodzaak van een goede projectplanning. Daarbij maak je kennis met de interface van Microsoft Project en stel je een eigen planning op aan de hand van ons 7-stappen plan. Door middel van een casus kun je direct je opgedane kennis in de praktijk toepassen.

Module 2 - Kritieke pad

In de tweede module (praktijk) maken we je bekend met planningsterminologie als lag en slack, het kritieke pad, leer je voortgang bij te houden en leer je met baselines te werken. Door middel van een casus kun je direct je opgedane kennis in de praktijk toepassen.

In een korte tijd geleerd om zelfstandig te kunnen werken vanuit de basisprincipes van MS Project.

Ronald Kuik ( Projectmanager NCG )

Na afloop van de training

Houd je grip op je projectplanning en zorg je ervoor dat de planning loopt zoals jij wilt. Je kunt een projectplanning opstellen, uitwerken en onderhouden in MS Project.

Tijdens deze training leer je onder begeleiding van onze ervaren trainers om te gaan met Microsoft Project. De trainer wisselt de theorie af met demo’s en je voert de oefeningen uit die perfect aansluiten bij de praktijksituaties. Je kunt zelf kiezen of je de Nederlandstalige of Engelstalige versie van het programma wilt gebruiken.

Ben jij klaar voor de start? Meld je dan nu aan!

Neem contact op met één van onze mensen