Home / Thema / Data analyse met Dashboarding

Meer inzicht in stuurinformatie via data analyse

Bij bepaling welke stuurinformatie van belang is, zijn doelstellingen en toprisico’s een belangrijke invalshoek. Immers: als er geen doel is en geen risico’s mee gemoeid zijn, dan gaat er ook niks mis als je het weglaat. Goed datamanagement is daarom verbonden aan goed project- en risicomanagement zodat duidelijk is waar de focus ligt. En waar de uitdagingen liggen.

Inzicht in trends om tijdig bij te sturen

Hoe zie je de bomen in een data-woud? Hoe koppel je verschillende databronnen op een zinvolle en efficiente manier zodat trends ontstaan en je tijdig kan sturen?

En hoe organiseer je dit proces zodat het efficient, makkelijk up to date te houden, aanpasbaar en - last but not least - makkelijk te integreren is in het dagelijks werk van project-, programma en portfolioteams?

Inzicht in data om grip te krijgen op het realiseren van ambities

Veel projectdata bevat overlappende elementen. Bij een project kan het van belang zijn om te zien of er bij bepaalde objecten een concentratie is van risico’s, stakeholder-belangen en contractwijzigingen. Op portfoliogebied wil je bijvoorbeeld weten of projecten met een hoog risicoprofiel gespreid zijn in de tijd of niet, en of er niet teveel of juist te weinig risico wordt genomen. Vaak is deze data wel aanwezig, maar niet gekoppeld waardoor je grote kansen mist of pas stuurt als het mis gaat.  
Met voldoende inzicht is een data analyse op het gebied van onder andere financiën, risicomanagement en planning mogelijk. Hiermee kun je tijdig (bij)sturen. Inzicht in data vertaalt zich in het op tijd kunnen (bij-)sturen en daarmee grip creëren op het succesvol realiseren van uw ambities, zoals kostenreductie, hogere winstgevendheid en verhoging van klantwaarde. 

Bekijk het Dashboard

Belang van data analyse

Elke projectorganisatie kent wel pareltjes van rapportages of dashboards die in de praktijk nooit gebruikt worden. En dat is zonde want het is niet alleen demotiverend voor degenen die er veel tijd in steken, je mist ook de kans om een dashboard te gebruiken waar het voor bedoeld is: sturen!
Bij het inrichten van een dashboard is het dan ook van groot belang om te zorgen dat het aansluit bij de manier van werken die binnen een team gebruikelijk is. Dat bepaalt de update-frequentie, of een dashboard interactief of juist printbaar moet zijn en de mate van detail. 

Een goed Dashboard sluit aan op bestaande systemen en werkwijzen

Omdat geen project of organisatie gelijk is, hebben wij een dashboard ontwikkeld dat aansluit op jouw systemen, werkwijze en behoefte. Een goed dashboard is altijd maatwerk. Omdat we graag een indruk willen geven hoe zo’n dashboard er uit kan zien, kun je hiernaast een demoversie bekijken. In de demoversie kun je doorklikken naar de gewenste informatie om deze meer in detail te bekijken. Deze demo omvat de 3 belangrijke beheersingsaspecten planning, financiën en risico’s.

Vraag een demo aan

Mocht je nog vragen hebben over het demo Dashboard of wil je dat we er met je doorheen lopen, laat het ons dan weten met onderstaand formulier.

Wil je direct contact met onze expert Wichard Hulsbergen?  Hij geeft je graag een vrijblijvende (online) demonstratie.

Wat levert een Dashboard op maat op?

Bekijk de Masterclass "Effectief sturen in projecten met behulp van dashboards."

Besluitvorming met data geïntegreerd in het bestaande proces 

Een intuïtieve manier om de beschikbare projectdata te benutten

Met 1 druk op de knop inzicht in de voortgang

Binnen 4 weken operationeel

Grotere wendbaarheid

Meer informatie?

Weten hoe een Dashboard inzicht kan geven in jouw project of organisatie? Wichard vertelt je graag meer over alle mogelijkheden.

Senior adviseur Risicomanagement

Wichard Hulsbergen

Mijn specialiteit is om in een complexe omgeving doelstellingen, onzekerheden en stuurinformatie in kaart te brengen. Het menselijke aspect speelt hierbij een centrale rol en  daarbij is mijn enthousiasme is aanstekelijk.

Volledig profiel »

Wil je weten hoe binnen een groot en complex project van Schiphol wordt gestuurd met data?

Op basis van de evaluaties en de werkpakket doelen werd een dashboard ontwikkeld om het behalen van de doelen en acties tijdens de management stage te volgen.