Succesverhaal Hager - Cratos Consulting

Hager

Hager is opgericht in 1955 en tot vandaag nog steeds een onafhankelijk bedrijf gemanaged door de familie Hager. Het bedrijf is een specialist in energiedistributie, kabelmanagement, schakelmateriaal of gebouw automatisering. Inmiddels is het uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf met ruim 11.000 medewerkers en klanten over de hele wereld.

De uitdaging

Hager heeft de ambitie om in 2020 grotere en complexere utiliteitsprojecten uit te voeren. Daarvoor diende zijn projectmanagers zich te ontwikkelen in hun projectmanagement competenties, vaardigheden en ‘skills’.

Hoe we dit deden

Wij hebben voor onze klant een op maat leertraject ontwikkeld, waarin 3 aspecten centraal stonden:

  1. Het continu reflecteren op het eigen functioneren, de eigen krachten en de rol binnen het projectteam;
  2. Risicogestuurd denken en handelen, zodat zij als projectmanager het hele proces tussen besluitvorming en het gestelde doel goed konden overzien. Zo worden de onzekerheden in het project, die het behalen van doelen/ambities in de weg kunnen staan, eerder zichtbaar. Ten doel om veel bewustere keuzes te maken in de beheersing van die onzekerheden.;
  3. Het verbeteren van de  projectmanagement competenties van de deelnemers. De ontwikkeling was gericht op de competenties die elke projectmanager dient te beheersen en worden belicht vanuit de zes beheersaspecten van projectmanagement (GOTIK+R), zo werd de ‘zachte' kant van projectmanagement, verbonden met de ‘harde’ kant van projectmanagement. 

Het resultaat

Enerzijds werd getraind op projectmanagement skills om grip en sturing te krijgen op financiën, risico’s en projectresultaten. Anderzijds werd veel aandacht besteed aan de individuele bewustwording van de rol waarin de projectmanagers acteren incl. de bijbehorende taken en verantwoordelijkheden. 

Onze specialist

Directeur en oprichter Cratos Consulting

Michael Sauerbier

Stimuleer mensen om anders te denken en anders te doen. Dat leidt tot creativiteit, verandering en uiteindelijk tot succes.

Volledig profiel »

"De ontwikkeling van het bewustzijn van je eigen houding en gedrag, maar ook of deze positief of negatief bijdraagt aan de onderlinge samenwerking en teamvorming, levert ons betere en leukere projecten op."

Managementteamlid elektrotechnische aannemer