Home / Over ons / Team / Koen Bijvoets

Over Koen Bijvoets

“Integrale projectbeheersing klinkt natuurlijk prachtig, maar hoe pakken we dit nu aan? Bij mij is dit echt maatwerk. Voor het succesvol beheersen van een project is het inzicht in de samenhang tussen de verschillende projectbeheersingsaspecten – denk aan plannings-, financieel-, risico- en kwaliteitsmanagement – vaak van cruciaal belang. Maar voor het creëren van dit inzicht dienen in mijn ogen niet ineens allemaal extra lijstjes, registers of procesplannen opgesteld te worden.

Integendeel, in mijn werkwijze dienen namelijk alleen die overzichten gecreëerd te worden waar een project daadwerkelijk behoefte aan heeft. Zo raakt de input en de output van deze overzichten versmolten met het dagelijks werk. Door de herkomst en resultaten van deze sturingsinformatie aan elkaar te koppelen vinden we samen snel het inzicht in de raakvlakken. Met een analytische blik communiceer ik de uitkomsten terug naar een projectteam en denk ik mee over mogelijke beheers- of verbetermaatregelen.

Ik ben actief als een projectmanagement adviseur sinds januari 2016 na een studie Civiele Techniek genoten te hebben aan de Technische Universiteit Delft. Daarnaast heb ik onderzoek gedaan naar kwaliteitsvolwassenheid binnen de Bouw&Infra sector voor het behalen van mijn ingenieurs titel. Ik ben gepassioneerd over duurzaam watermanagement, de energietransitie en het beheersen van grote infrastructurele projecten. Hierdoor voel ik mij al snel als vis in het water binnen een projectteam. “

Keuze persoonlijke foto 7

Het overzicht bewaren zonder daarbij het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen, zo komen we echt verder!