Home / Gereedschapskist / Risk Maturity Scan®

Met de effectiviteit van uw risicomanagement

Succes behalen is cruciaal voor vooruitgang. Wat dat succes is, is voor elke organisatie verschillend. Dat geldt ook voor de context waarín het succes behaald moet worden en de risico’s die het kunnen beïnvloeden. Risicogestuurd Denken en Handelen (RDH) kan daarbij helpen.

 

Realiseren van doelstellingen

Om in deze context doelstellingen te realiseren is nodig: focus, communicatie, bewustzijn en daadkracht. Zodoende heeft men zicht op ‘wat jouw te behalen succes’ überhaupt is. Wat kan het behalen hiervan beïnvloeden? Hoe ga je ermee om, als individu, team en organisatie? Dit is de kern van Risicogestuurd denken en handelen, dat vooral het pad schetst naar succes. Het pad dat inzet op drie aspecten: resultaat, proces èn mens. Met die blik vooruit, dat is het continue ijkpunt dat de koers bepaalt.

 

Integraal meetinstrument voor risicomanagement

De Risk Maturity Scan® (RMS®) is een integraal meetinstrument dat de aanwezige risicovolwassenheid van uw organisatie in beeld brengt. Het geeft u inzicht waar de (gewenste) ontwikkel mogelijkheden liggen van de (bestaande) risicomanagementsystemen en –producten. RMS® is bedoeld om u een goed gestructureerde en uitgewerkte richtlijn te bieden om te komen tot stapsgewijze verbetering van uw risicomanagement. Met behulp van RMS® kan uw organisatie realistische langetermijndoelen stellen voor uw risicomanagement. Het stelt u in staat duidelijke procesverbetering te beschrijven, te communiceren en te implementeren.

Risicomanagement scan - aanpak - Cratos Consulting

Meer informatie?

Wilt u weten hoe de Risk Maturity Scan® inzicht geeft in uw organisatie of de resultaten van de scan bespreken? Neem dan contact op met Daniela Mayan via 030-3033612 of stuur een mail naar: d.mayan@cratosconsulting.nl

Uw risicomanagement verbeteren?

Wil u inzicht in de status van risicomanagement binnen uw organisatie én weten hoe het beter kan? Doe dan nu gratis de Risk Maturity Quickscan en ontvang een rapport met inzicht in de stand van zaken vanuit verschillende invalshoeken op het werkend krijgen van risicomanagement, risicobewustzijn en risicocultuur.

1. Beantwoord de vragen
2. Ontvang razendsnel het rapport in uw inbox
3. Ga direct aan de slag met uw management team of risicomanager

 

Vul de scan nu in en ontvang GRATIS het e-book “Handboek Projectrisico’s” van Bart Jutte.