Home / Data analyse met Dashboarding

Meer inzicht in stuurinformatie via data analyse

Bij bepaling welke stuurinformatie van belang is, zijn doelstellingen en toprisico’s een belangrijke invalshoek. Immers: als er geen doel is en geen risico’s mee gemoeid zijn, dan gaat er ook niks mis als je het weglaat. Goed datamanagement is daarom verbonden aan goed project- en risicomanagement zodat duidelijk is waar de focus ligt. En waar de uitdagingen liggen.

Inzicht in trends om tijdig bij te sturen

Met voldoende inzicht is een data analyse met dashboarding op het gebied van onder andere financiën, risicomanagement en planning mogelijk. Hiermee kun je op tijd bijsturen en daarmee grip creëren op het succesvol realiseren van uw ambities, zoals kostenreductie, hogere winstgevendheid en verhoging van klantwaarde. 

Hoe zie je de bomen in een data-woud? Hoe koppel je verschillende databronnen op een zinvolle en efficiente manier zodat trends ontstaan en je tijdig kan sturen? En hoe organiseer je dit proces zodat het efficient, makkelijk up to date te houden, aanpasbaar en - last but not least - makkelijk te integreren is in het dagelijks werk van project-, programma en portfolioteams?

Bekijk de Masterclass

Dashboarding voor Woningbouwcorporaties

Belang van data analyse

Elke projectorganisatie kent wel pareltjes van rapportages of dashboards die in de praktijk nooit gebruikt worden. En dat is zonde want het is niet alleen demotiverend voor degenen die er veel tijd in steken, je mist ook de kans om een waardevolle data te gebruiken waar het voor bedoeld is: sturen! Bij het inrichten van een dashboard is het dan ook van groot belang om te zorgen dat het aansluit bij de manier van werken die binnen een team gebruikelijk is. Dat bepaalt de update-frequentie, of een dashboard interactief of juist printbaar moet zijn en de mate van detail. 

Aansluiten op bestaande systemen en werkwijzen

Omdat geen project of organisatie gelijk is, hebben wij een dashboard ontwikkeld dat aansluit op jouw systemen, werkwijze en behoefte. Een goed dashboard is altijd maatwerk want de bestaande werkwijzen binnen de organisatie bepalen onder andere de update-frequentie, of een dashboard interactief of juist printbaar moet zijn en de mate van detail.  Omdat we graag een indruk willen geven hoe zo’n dashboard er uit kan zien, kun je hieronder een demoversie bekijken. In de demoversie kun je doorklikken naar de gewenste informatie om deze meer in detail te bekijken. Deze demo omvat de 3 belangrijke beheersingsaspecten planning, financiën en risico’s.

Waarom een Dashboard?

Besluitvorming met data geïntegreerd in het bestaande proces 

Grotere wendbaarheid

Een intuïtieve manier om de beschikbare projectdata te benutten

Met 1 druk op de knop inzicht in de voortgang

Bekijk het Dashboard

Tip: Meer informatie vind je door er met de cursor op de tekst te klikken of zweven. Doorklikken leidt naar de risico-pagina. Als je een risico selecteert kun je doorklikken naar de detailpagina en zo alle risico-informatie bekijken alsmede welke maatregelen genomen worden. 

Direct een demo inplannen?

Mocht je nog vragen hebben over het demo Dashboard of wil je dat we er met je doorheen lopen, laat het ons weten met onderstaand formulier.

Wil je direct contact met onze expert Wichard Hulsbergen?  Hij geeft je graag een vrijblijvende (online) demonstratie.

Tijdens de korte demo laat hij je de directe toepasbaarheid zien van het Dashboard in Power BI. Hij neemt je mee in het pragmatische gebruik aan de hand van een concreet voorbeeld dashboard, waarbij hij zowel stilstaat bij de input van de data, maar ook laat zien hoe de output statistisch en grafisch vormgegeven en geanalyseerd kan worden.

Senior adviseur Risicomanagement

Wichard Hulsbergen

Mijn specialiteit is om in een complexe omgeving doelstellingen, onzekerheden en stuurinformatie in kaart te brengen. Het menselijke aspect speelt hierbij een centrale rol en  daarbij is mijn enthousiasme is aanstekelijk.

Volledig profiel »