Een dag uit het leven van… Jan Josse!

Een dag uit het leven van… Jan Josse!

Een normale dag uit mijn leven bestaat uit werken, sporten en ontspannen. Mijn werkplekken verschillen per dag, maar veelal ben ik te vinden bij Rijkswaterstaat. Daar ben ik verantwoordelijk voor de planning en projectinformatie van diverse infrastructurele, maritieme en IT-projecten.

Om de projectplanning te actualiseren voer ik gesprekken met projectteams. Hierbij ‘challenge’ ik het team over de uitgevoerde en geplande werkzaamheden. In die gesprekken vraag ik naar de voortgang, verdere ontwikkelingen en de haalbaarheid van de mijlpalen van het project. Dit doe ik met behulp van de planningstool Primavera. De informatie uit de planning visualiseer ik in overzichten. Daarmee kan de klant het project besturen. Bij het visualiseren ben ik ook bezig met het vormgeven en combineren van verschillende databronnen om een overzichtelijk geheel te maken. Ik hou me bezig met verschillende databronnen in de projecten, namelijk:

  • Risico’s van een project
  • Beschikbare capaciteit in een project
  • Openstaande wijzigingen in contracten
  • Percentage van de uitgevoerde werkzaamheden
  • Totale kosten van een project
  • Status van de verbeteringen in een project

Deze databronnen combineer ik tot één overzicht in het Projectbeheersing Dashboard. Daarmee geef ik het managementteam inzicht en een actueel overzicht van het project. Zo kan het managementteam sturen op basis van data uit alle projectonderdelen. Vanuit dit dashboard worden acties uitgezet voor projectmedewerkers of de opdrachtgever.

Na het werk ga ik het liefst sporten in de sportschool of hockeyen om vervolgens thuis nog even te relaxen en me klaar te maken voor de volgende uitdagende dag!