Cratos groeit, even voorstellen…

Cratos groeit, even voorstellen…

John van Rouwendaal

Ik ben drs. John C.A. van Rouwendaal en ik help organisaties met het management van projecten en de verbetering daarvan, op strategisch (project portfolio management), tactisch (programmamanagement) en operationeel (projectmanagement) niveau.

Op strategisch niveau help ik CxO’s en directies met het management van het geheel van projecten, programma’s en aanverwante activiteiten. Ik creëer voor hen het overzicht, structureer de processen rondom projecten en denk inhoudelijk mee.

Op tactisch niveau ondersteun ik managers bij het bereiken van hun doelstellingen. Enerzijds door hen te helpen de juiste projecten te kiezen en uit te laten voeren. Anderzijds door zorg te dragen voor het feit dat projectresultaten goed landen in de staande organisatie.

Op operationeel niveau manage ik projecten. Ik ben in staat om mij snel door verschillende zienswijzen, data, informatie en kennis heen te worstelen om tot de kern van problematiek te komen. Daarnaast ben ik goed op de hoogte van (vak)theorie, in wat werkt in de praktijk en in staat om creatieve oplossingen op maat te ontwikkelen.

Ik houd van aan- en doorpakken. Ik word enthousiast van het vertalen van ambities naar concrete plannen en deze plannen vervolgens ook daadwerkelijk te realiseren. Daarin ben ik vasthoudend, maar heb ik ook oog voor politieke gevoeligheden en voor het behoud van menselijke relaties.

Sinds 2002 heb ik via verschillende advieskantoren bij divers profit en non-profit organisaties gewerkt aan allerlei soorten projecten, voornamelijk op het snijvlak van ‘business’ en ICT/IV.

Ik ben oprichter, oud-voorzitter en lid van de Raad van Advies van de beroepsvereniging voor projectportfolio-managers (BVPPM) en voorzitter van Stichting Projectmanagement in de Zorg. Daarnaast publiceer ik over en onderwijs ik in projectmanagement.

Momenteel focus ik op projectmanagement in de zorg, in de bouw en bij overheden. Deze drie werelden zijn verschillend, maar kunnen qua projectmanagement wel degelijk van elkaar leren.

Weet mij te vinden als je verder wilt met projecten: https://www.linkedin.com/in/projectorganisatie/