Uitkomst analyse risicogestuurde planning - Cratos Consulting

Als projectmanager wil je voorkomen dat je planning blijft schuiven. Ook wil je geen onrealistische deadlines afgeven. Een risicogestuurde planning helpt je om grip te krijgen. De impact van de risico’s op je planning wordt helder, waardoor je gerichte sturing kunt inzetten en meer in control komt. Maar hoe stel je een goede risicogestuurde planning op? En waar moet je op letten?

Deze vragen en veel meer kwamen aan bod bij het 1ste Inloopspreekuur 'Planning, het sturingselement?' . Ongeveer 20 deelnemers van bouwbedrijven, provinciale en landelijke overheden, luchthavens en collega projectbeheersers kregen van Hette van der Zwaag en Jan Josse van Maanen uitleg over nut en noodzaak van een risicoplanning.

De belangrijkste conclusies van de deelnemers waren:

  • Een risicogestuurde planning is een uitstekende middel om realistische mijlpalen te communiceren naar omgeving, maar ook naar de politiek;
  • Een risicogestuurde planning geeft inzicht in de grootste onzekerheden in de planning;
  • Met een risicogestuurde planning krijgt het management inzicht aan welke knoppen ze moeten draaien om meer GRIP te krijgen op hun project.
Als projectmanager wil je voorkomen dat je planning blijft schuiven. Ook wil je geen onrealistische...

Geïnteresseerd in een demonstratie?

Een goede risicogestuurde planning levert je project veel op. Je krijgt inzicht in een realistisch haalbare einddatum, die je met een gerust hart kunt communiceren naar je stakeholders. Ook kun je door regelmatig een probabilistische planning te maken, zien of je genoeg voortgang maakt.

Wil je meer weten of zelfs zien over dit onderwerp? Reserveer een demonstratie van een risicoplanning binnen jouw organisatie.