Risk & Resilience Online 2020 - Cratos Consulting - Thema Water
In november 2019 vond het vorige Risk & Resilience Festival plaats, met als thema 'Risk meets Resilience for a sustainable future'Cratos was erbij en leverde een actieve bijdrage: Daniela Mayan en Wichard Hulsbergen leidden deze dag beide één van de thema-sessies. Voor 2020 was het hoofdthema ‘Big Data’ al bepaald en toen…kwam Corona.De organisatoren (PRIMO, Genootschap voor Risicomanagement en de TU Twente) hebben alles in het werk gesteld om het evenement vooral doorgang te laten vinden. Met bruisende en inspirerende online sessies verdeeld over 3 dagen, met invalshoeken vanuit vele sectoren, gaat het festival dan ook door en wel met een bijgesteld thema:

Belang van risicomanagement

Nu meer dan ooit is duidelijk hoe belangrijk het vakgebied Risicomanagement is. Wat kunnen we leren van alles wat nu achter ons ligt? Waar bevinden we ons dan eigenlijk vandaag? En hoe goed zijn we voorbereid op hetgeen nog kan komen?  Hoe creëren we weerbaarheid èn wendbaarheid om de opgaves te realiseren waarvoor we aan de lat staan, ook in een context die volop in beweging is? En zelfs als die context zo’n omvang heeft dat deze onze wereld, economie en persoonlijke levens kan ontwrichten en onze manier van samenleven drastisch kan veranderen, misschien wel voor altijd?

Waar bestaat het evenement uit?

Het driedaagse online event bestaat uit interactieve, verassende en leerzame online sessies. In deze sessies ontmoeten wetenschappers, risicomanagers en professionals uit vele sectoren elkaar, om kennis te delen en de impact op het vakgebied èn de sectoren te duiden. Maar ook om samen te leren en samen op zoek te gaan naar de vragen, die beantwoord moeten worden zodat organisaties nu en in de toekomst beter zijn voorbereid op mogelijk ingrijpende gebeurtenissen.

Kennisdrager thema Water

Cratos heeft vanuit diverse opgaves veel kennis en ervaring opgebouwd binnen het thema ‘Water’. Daniela Mayan begeleidt op 4 november de sessie ‘Water’. Dit doet zij samen met de andere leden van deze speciale werkgroep, die bestaat uit studenten van de Master Risicomanagement, een hoogleraar van de TU Twente en Leo Becker - Programmamanager bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Op 1 oktober is deze werkgroep voor de 1ste keer bijeen gekomen. Een volgende update gaat over hoe de werkgroep de inhoud aan het thema Water geeft. Houd onze website en social media kanalen in de gaten.

Wil je echt niks missen van Cratos en onze activiteiten? Schrijf je dan in op onze mailing lijst en ontvang interessante events, lezingen en productontwikkeling als eerste.

Inschrijven

Informatie Risk & Resilience 2020

Thema:                After the crisis? Implications for managing risk & resilience

Wanneer:           dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 november 2020 (16.00 - 18.00 uur). Je kunt natuurlijk ook een deel van het event bijwonen.

Doel:                    Onderzoeksresultaten, onderzoeksmethoden, kennis, ideeën en ervaringen met en over het managen van een crisis – ontstaan door een pandemie – bij elkaar brengen en met elkaar vaststellen wat de impact is op ons vakgebied: het managen van risk en resilience. Wat kunnen we ervan leren en wat gaan we doen? Wat moeten we nu doen?

Organisatie:       Universiteit Twente & Genootschap voor Risicomanagement & PRIMO