Op donderdag 7 november 2019 vindt het Risk & Resilience Festival plaats. Tijdens het Festival staat het thema “Risk meets Resilience for a Sustainable Future” centraal.

Thema van 2019

Tijdens het Festival wordt vanuit verschillende thema's gekeken naar de uitdagingen die er zijn om een duurzame samenleving te bouwen. De thema’s zijn: strategy, technology, finance, data, human, operations & safety en legal & compliance. Diverse sprekers zullen deze thema's beetpakken en kijken hoe we met een onzekere en onvoorspelbare toekomst, de balans tussen mensen, planeet en welvaart kunnen bewerkstelligen. Deze balans past in ons gedachtegoed van Risicogestuurd Denken & Handelen en de balans tussen mens, proces en resultaat. Mede daarom mogen we twee deelsessies begeleiden in de thema's Operations en Human.

Sprekers vanuit Cratos

Met onderstaande YouTube clips stellen beide sprekers zich voor.

  • Van 14:30 tot 15:15: tot Grip op risico's in complexe Agile programma's: EPIC Heatmap door Wichard Hulsbergen
    • Aan de slag met de Omgevingswet is een van de grootste IT-programma's van de overheid op dit moment. Door toepassing van EPIC Heatmap is het gelukt om de verbinding te leggen tussen IT, management en bestuurders. In deze sessie leer je hoe de aanpak werkt, hoe je deze kunt toepassen in je eigen werkomgeving en delen we elkaars ervaringen met het succesvol leggen van verbindingen in een complexe omgeving.
  • Van 15:45 tot 16:30: Gelukkig worden in uw organisatie door Risicogestuurd Denken & Handelen door Daniela Mayan
    • Risicomanagement wordt nog vaak gezien als een technische tool waar slechts enkele betrokkenen op het project voor verantwoordelijk zijn. De focus ligt op controle en op de methode, niet op het doel en de mensen. Op die manier levert risicomanagement echter vooral meer werk op en blijft het effect ervan beperkt. Risicomanagement gaat pas echt effectief werken met een goed ontwikkeld risicobewustzijn door risicogestuurd denken. Wat is risicogestuurd denken en handelen en hoe verschilt het van werkgestuurd denken en handelen?

Tickets kopen?

Het is de derde editie van het Risk & Resilience Festival wordt door de Universiteit Twente georganiseerd in samenwerking met het Genootschap voor Risicomanagement en PRIMO. Kaarten zijn nog beschikbaar en kosten 130 euro. Hopelijk tot ziens op 7 november!