Projectmanagement - de Cratos belofte - Cratos Consulting_team zeilen

Projecten zijn omvangrijker en complexer geworden. De doorlooptijd en terugverdientijd moet steeds korter, de omgeving heeft meer invloed op het resultaat en wetgeving en milieueisen zijn strikter geworden. Er zijn steeds meer elementen en stakeholders om rekening mee te houden. De omgeving van een project is in de loop van de tijd veel onvoorspelbaarder geworden!

Het is simpelweg niet langer mogelijk om projecten te beheersen op basis van een vooraf opgesteld plan. In het projectplan wordt beschreven hoe de wereld na het project er uit ziet en in welke stappen dat wordt gerealiseerd, maar in de praktijk blijkt vaak dat het toch anders loopt dan vooraf bedacht is. Dit vraagt om een andere aanpak van projecten. Een aanpak waarin niet alleen focus is op het beheersen van tijd, geld, kwaliteit en het uiteindelijke projectresultaat, maar waar juist focus is op het gezamenlijk creëren van waarde (doelen/ambities) en het gezamenlijk doorleven van de onzekerheden die men in een project tegenkomt.

De Cratos belofte

Vanuit deze benadering heeft Cratos Consulting een visie ontwikkeld op het projectmanagement van vandaag en morgenOnze belofte hierbij is: 

 

Nu operationele projectuitdagingen oplossen,  morgen een effectief projectteam smeden, om straks projectresultaten met duurzame waarde te creëren.

Verbinding van drie kernbegrippen

In onze belofte verbinden wij ‘de wetenschap van projecten’ en ‘de kunst van leiderschap in projecten’. Hierbij leggen wij de focus op drie kernbegrippen:

Besluitvorming

Cratos belofte - Besluit - Kernbegrip projectmanagement - Cratos Consulting

Afgewogen en bewuste besluiten met de focus op wat belangrijk is.

Leiderschap

Cratos belofte - Leiderschap - Kernbegrip projectmanagement - Cratos Consulting

De juiste competenties en gedrag om het krachtenveld in en rond een project te managen.

Wendbaarheid

Cratos belofte - Wendbaarheid- Kernbegrip projectmanagement - Cratos Consulting

Voorbereid op het onverwachte om tijdig bij te sturen.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Dat komt goed uit! In de komende maanden zullen wij onze belofte en de drie kernbegrippen verder uitdiepen en nader toelichten. Ook leggen wij uit waarom en waarin onze visie en belofte afwijkt van de traditionele zienswijzen op projectmanagement.

Volgende week wordt het 1ste blog op de website gepubliceerd en hierin lichten we de verbinding van strategisch, tactisch en operationeel projectmanagement toe. Wil je niks missen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvangen onze blogs en meer interessante informatie direct in je mailbox.

Schrijf jezelf in

Wil je sparren over de visie op projectmanagement?

Neem contact op met Michael Sauerbier, hij legt graag uit waarom en waarin onze visie en belofte afwijkt van de traditionele zienswijzen op projectmanagement.

Tel: 06-41870100

E-mail: m.sauerbier@cratosconsulting.nl

2 Trackbacks:

[…] deze vijf aspecten staan onze drie kernbegrippen centraal. Deze kernbegrippen dienen verankerd te zijn binnen de vijf essentieel aspecten. Want zij vormen […]

[…] de lancering van onze vernieuwde Projectmanagement propositie is dit ons vierde blog in het kader van onze visie op […]

Reageren niet mogelijk.