Masterclass - Effectief sturen in projecten met behulp van dashboards

Dashboards met een doel

In deze tijd van Big Data en Power-BI is bijna alles meetbaar en in een mooie grafiek te tonen. Bij operationele dashboards voor bijvoorbeeld sales, ziekteverzuim of voorraadbeheer zijn de meeste meters voor de gebruiker goed leesbaar en is pas actie nodig als een meter boven een bepaalde waarde komt. Voor projecten is het van belang dat een goed dashboard de doelgroep helpt om te sturen, actionable is en antwoord geeft op een urgente behoefte. Veel dashboards zijn rapportages in powerpoint-formaat. Ze bestaan uit vele pagina's en dienen vooral ter verantwoording achteraf. Weinig actionable dus. In een eerder blog lees je meer over hoe je een dashboard met een doel krijgt

Effectief sturen in projecten met behulp van dashboards

Power BI is van nature gemaakt voor operationele dashboards en is goed in het halen van data uit miljoenen rijen sales en omzetdata. Die data is zo opgezet dat bij elke verkoop een regel onderaan een database wordt toegevoegd. Projectdata is anders. Als een risicoscore verandert, wordt de regel in de database vervangen door de nieuwe. Hoe weet je dan wat er gewijzigd is? Lees ons eerdere blog over met Vijf tips voor een dashboard in Power BI.

Masterclass Dashboarding

In maart van dit jaar is de Masterclass “Effectief sturen in projecten met behulp van dashboards” niet doorgaan vanwege de Corona-maatregelen. Op donderdag 8 oktober gaat deze alsnog plaats vinden.
De Masterclass vindt plaats tussen 15:30 en 17:00 en is via Microsoft Teams te volgen.

Highlights van de masterclass

  • Michiel van Goor, Programmamanager bij project Herontwikkeling Vertrek en Lounge 1 van Schiphol, vertelt over hoe projectdata wordt omgezet naar bruikbare stuurinformatie.
  • Wichard Hulsbergen van Cratos Consulting vertelt over de bouwstenen van een dashboard. Hoe zorg je dat een dashboard relevant, accuraat, waardevol en actie gedreven is.

Waarom aanmelden

  • Leer en ervaar de 5 belangrijkste punten voor het maken en gebruiken van een dashboard in een project-omgeving.
  • Ontvang tips die gelijk toepasbaar zijn op bestaande dashboards.
  • Deel ervaringen met vakgenoten uit andere branches.