Highlights Masterclass - Effectief sturen in projecten met dashboards - Cratos Consulting.nl

Op 8 oktober vond de Masterclass 'Effectief sturen in projecten met behulp van dashboards' plaats. Met meer dan 40 deelnemers was het een waardevolle sessie. Wichard Hulsbergen gaf de aanwezigen een toelichting op de voorwaarden voor de opbouw van een goed dashboard. Ook werd het Corona dashboard onder de loep genomen en gekeken naar de aanwezige en ontbrekende stuurinformatie.

Masterclass - Effectief sturen in projecten met dashboards - Opbouw dashboard - Cratos.jpg Consulting.nl

Data is niet alleen zeer waardevol om besluiten te nemen, maar vooral ook om voorbereid te zijn op toekomstige veranderingen. “Je kan als organisatie alleen exponentieel versnellen als je volledig je data benut”, aldus Emiel van Bockel, Director Data Driven bij Ordina in Consultancy.nl

Masterclass - Effectief sturen in projecten met dashboards - Hoofdonderdelen dashboards - Cratos Consulting.nl

Quote deelnemer: Leuke en nuttige benadering met actualiteit (coronadashboard) en projectdashboard (Schiphol)

In welke film zit het project?

In het tweede gedeelte gaf Michiel van Goor van Schiphol een toelichting op het gebruik van data in zijn projecten: Herinrichting Vertrek en Lounge 1. Een groot en complex project in de dynamische Schiphol omgeving. Michel vertelde over het realiseren van een project in een 24/7 omgeving van Schiphol. Het bouwen waarbij de volledige operatie door moet draaien geeft een dynamiek en complexiteit dat vraagt om veel inzicht en afstemming. Daarbij hanteert Michiel de data om te laten zien in welke 'film'  het project zicht begeeft en of dit beeld ook matcht met het beeld van de projectleiders en opdrachtgevers.

Hoe sturen in een project met dashboards?

Download het Dashboard Canvas en leer van onze experts!