Datamanagement onderzoek naar datagedreven werken - Cratos Consulting

Big data nodig voor creëren wendbaarheid

Al voor het COVID-19 tijdperk toonde McKinsey aan dat Big Data steeds vaker wordt gebruikt door organisaties om het toekomstperspectief scherp(er) in beeld te krijgen en daarmee winstgevendheid te vergroten (Bron).

Belang van datamanagement

Deze COVID-19 periode leert ons dat het niet voldoende is om alleen naar historische data te kijken. Om een wendbare organisatie te zijn en business modellen aan te kunnen passen moet snel en adequaat gereageerd kunnen worden. Hiervoor is inzicht in realtime data en trends noodzakelijk. Ook voor projectmatige organisaties is dit van toepassing. Met de data die op het gebied van onder andere financiën, risicomanagement en planning wordt verzameld is het mogelijk om  inzicht te verschaffen en tijdig te kunnen (bij)sturen. Eerder schreven we hier al over in ons blog: Hoe krijg je een dashboard met een doel.

Even voorstellen

Voor de verdere ontwikkeling van onze dienstverlening op het gebied van Datamanagement hebben we een onderzoek gestart. Hierover is binnenkort meer te lezen op onze website. Voor de uitvoering van het onderzoek is Jef Hermes als stagiair gestart. Een introductie van Jef:

Ik ben Jef Hermes, een 22-jarige Bedrijfseconomie student woonachtig in Tilburg. Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn bachelor. Tijdens mijn bachelor heb ik een tussenjaar gehad, dit jaar heb ik ingevuld met een bestuursjaar bij studievereniging Asset | Strategy & Logistics. Mijn focus binnen Cratos Consulting ligt de komende tijd op het door ontwikkelen van de propositie op het gebied van Datamanagement. De komende maanden houd ik mij dus vooral bezig met het onderzoek van deze kwestie. Als je nog input en/of vragen hebt, schroom niet om mij te contacten!

Jef Hermes - Cratos Consulting
Stagiair Datamanagement

Jef Hermes

Voorbeeld uit de praktijk

Al jaren is Schiphol een mooie klant van ons. In de loop van de jaren hebben we er vele projecten mogen doen en veel van onze consultants hebben ervaring met 1 of meerder projecten binnen Schiphol. Voor het project Herontwikkeling Vertrek en Lounge 1 is Maarten van Gent actief in het Projectmanagement Office (PMO). Lees meer over dit project via onderstaande samenvatting

Schiphol wil uitbreiden en vernieuwen en dat moet snel. Daarom is een grootschalige verbouwing van de vertrekhal en lounge van terminal 1 nodig. Het doel van het project is om de capaciteit en de kwaliteit van de luchthaven te vergroten om zodoende de toenemende passagiersaantallen te kunnen verwerken.