HbR foto Joey - Cratos Consulting
Joey Bohncke is in oktober begonnen als senior projectmanager bij Havenbedrijf Rotterdam (HbR) op de afdeling Port Development. Behalve dat hij een schitterend uitzicht heeft (zie foto) hebben we hem gevraagd: hoe bevalt het bij deze opdracht?

Wat zijn de opgaven van een Havengebied?

De afdeling Port Development (PD) heeft als doelstelling het Havengebied efficiënt, veilig, flexibel en toekomstvast te ontwikkelen. Een ontwikkeling die hier speelt is de energietransitie, die grote impact heeft op de havens. Raffinaderijen maken plaats voor complexen en infrastructuur voor nieuwe energievormen. Ook wordt nagedacht over de invulling van de schaarse beschikbare grond, nu ook de tweede Maasvlakte vol begint te raken. De oudere havengebieden verliezen steeds meer hun functie. Hier komen creatieve industrieën en woningbouw voor terug. In deze transitie speelt het HbR een grote rol. Een ander vraagstuk is de stijgende zeespiegel. Tenslotte is innovatie binnen de havenstructuur een belangrijk thema. Met al deze opgaven is een grote diversiteit aan projecten nodig. Al deze projecten worden uitgevoerd door de afdeling PD en daarvoor is goed projectmanagement noodzakelijk!

Succesvol projecten uitvoeren

Het HbR is een dynamische organisatie waar veel gebeurt. De medewerkers zijn prettig om mee te werken, uit het juiste hout gesneden, professioneel en kundig. Het is een leuke werkplek waar je jezelf snel onderdeel van het team voelt. De lijntjes zijn heel kort ondanks een gedegen hiërarchische structuur. Om snel besluiten te kunnen nemen worden mandaten afgegeven. Dit maakt het werken snel en efficiënt en vraagt ook veel verantwoordelijkheid van de betrokkenen. Bij HbR werken de meeste projectmanagers aan meerdere projecten. Deze projecten zijn allemaal erg verschillend, wat het werk leuk en divers maakt. Joey zet zijn kennis in op het gebied van droge en natte infrastructuur en zelfs gebiedsontwikkeling op zijn drie projecten.

  1. Dit project heeft als scope de aanleg van een grote zeesteiger voor een producent van oliën. Grondstoffen worden straks via de steiger overgepompt van het schip naar een tank plant. Het is noodzakelijk dat de leveranciers met grotere schepen aan kunnen leggen.
  2. Project twee gaat over de herontwikkeling van een vervallen gebied tussen twee ferry terminals. Hiervoor is ontwikkeling van het gebied noodzakelijk. Daarbij hoort het voeren van onderhandelingen met erfpachters en ontwikkelaars, het opstellen van een strategie en het herontwerpen en opnieuw uitgeven van het gebied.
  3. Een derde project betreft een combinatie van gronduitgifte en de aanleg van een steiger en toegangsweg. Hier komen drie factoren bij elkaar: gronduitgifte en aanleg van droge en natte infrastructuur.

Wil je ook schitteren bij onze projecten?

Tot nu toe bevalt deze opdracht heel goed, een professionele omgeving waar Joey zijn kennis en expertise goed tot zijn recht laat komen. Wil jij net als Joey meerwaarde creëren bij één van onze klanten? Kijk dan snel bij onze vacatures.