Corneille Moison

Als opleiding heb ik bedrijfsinformatica gevolgd. Dat is deels ICT, deels bedrijfseconomie. Met die ICT zelf heb ik uiteindelijk niet zo veel gedaan. Al snel was ik assistent-accountant. Lees: boekhouder, en ja schoenendozen met bonnetjes…

Daarna volgde een forse periode bij Rijkswaterstaat. Begonnen als administratief manusje van alles, ben ik via de crediteurenadministratie naar de rol van financieel adviseur gegaan. Eerst als adviseur managementcyclus, waar mijn ICT achtergrond goed van pas kwam omdat ik er ook het lokale databasebeheer van het administratieve pakket bij kreeg. Later als financieel adviseur projectbeheersing.

Volgens mij ben ik als adviseur bij Rijkswaterstaat het meest gegroeid. Adviseur zijn betekent niet alleen dat je de inhoud van je vak kent. Adviseur zijn is met mensen werken. Mensen meenemen in jouw vak inhoud, op zo een manier dat zij er wat mee kunnen. Mensen bevragen zodat je weet wat ze echt willen weten, in plaats van slechts hun vraag te beantwoorden.

Nu mag ik via Cratos Consulting mijn opgedane kennis en vaardigheden weer in de praktijk brengen en – niet te vergeten – verder aanscherpen.